ONZE TIPS IN LLORET DE MAR

CALA SA BOADELLA

Het strand van Sa Caleta is natuurlijk het bekendste strand van Lloret, maar tussen Lloret en Blanes ligt nog een ander strandje dat zeer de moeite waard is: Cala Sa Boadella. Niet voor niets werd dit strand regelmatig in films gebruikt. Zo was in 2020 nog Antonio Banderas op Sa Boadella voor de opnames van Uncharted.

Hoe kom je er? Lopend is het een halfuurtje. Loop binnendoor bij Fenals naar de Carrer Santiago de Cuba, en aan het einde vind je de Camino Boadella.

CASTILLO D'EN PLAJA

Dit is natuurlijk hét beeld van Lloret de Mar. Het Castillo d'en Plaja lijkt een eeuwenoud kasteel, maar werd in werkelijkheid vanaf 1935 gebouwd voor ondernemer Narcis Plaja, en pas in de jaren veertig voltooid. Het kasteel én het uitzicht zijn de moeite waard om een keertje heen te lopen.

Hoe kom je er? Castillo d'en Plaja ligt aan het einde van het Sa Caleta strand. Er is een voetpad dat naar het kasteel voert. Het kasteel zelf is nog steeds eigendom van de familie Plaja en niet toegankelijk.

DOÑA MARINERA

Ze staat er al een tijdje, de vissersvrouw die hoog op de rots uitkijkt naar de terugkeer van haar man. Een meer dan twee meter hoog symbool van Lloret, dat je gezien moet hebben, al was het alleen vanwege het prachtige uitzicht over Lloret. 

Hoe kom je er? Het pad naar Doña Marinera begint aan het einde van het Sa Caleta strand. Even wat trappen op, maar het is de moeite waard. Het verhaal gaat dat als je haar rechtervoet aanraakt terwijl je zelf naar zee kijkt, je wensen uitkomen.